Ara
Kapat
tr
Hava Koşullarına Karşı Korunmanın Yolu Yalıtım

Hava Koşullarına Karşı Korunmanın Yolu Yalıtım

Yalıtım genellikle kış aylarında binalarımızı soğuktan korumak olarak düşünülse de, aslında ısı yalıtımı uygulamaları yaşam alanlarımızı sadece soğuk havalardan değil, aynı zamanda sıcak günlerin etkilerinden de korur. Kışın ısınma maliyetlerini düşürmenin yanı sıra, yaz aylarında da klima kullanımıyla artan enerji tüketimini azaltmamıza yardımcı olur.

Isıtma ve soğutma birlikte değerlendirildiğinde elde edilecek tasarruf miktarı yaklaşık 0,73 ton eşdeğeri petrol (TEP) seviyesinde yer almaktadır. Kış ayları kadar yaz aylarını da konforlu geçirmek için binaların çatı ve duvarlarının yalıtımlı olması şarttır.

Özellikle yeterli yalıtım olmayan veya hiç yalıtım yapılmamış çatılarda, en üst katta oturanlar yaz sıcaklarından daha fazla etkilenmektedir.

Duvarlar ve çatılar, gün boyunca aldıkları sıcaklığı tutar ve gece dış hava soğuduğunda bu hapsettiği ısıyı ev içine yayarak iç mekanın ısınmasına neden olur. Bu durum, hane halkının dışarıda hava serinlerken bile ev içinde aynı konforu hissetmesini engeller. Bu yüzden yaz aylarında da konforlu ve enerji tasarruflu bir yaşam için binaların yalıtımını iyileştirmek önemlidir.

 

İzocam Çatı Şiltesi, İzocam Foamboard , İzocam Dış Cephe Levhası ve Manto İzopor Plus’la Yüksek Isı Yalıtımı

İnovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği değer sayesinde 59 yıldır yalıtım sektörünün lideri konumunda yer alan İzocam, doğru ihtiyaca doğru çözüm geliştirme hedefi ile daha ekonomik ve yüksek ısıl konfor sunan ürünleri piyasaya sunmaya devam ediyor. Yüksek ısı yalıtımı özellikleriyle öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, İzocam Foamboard,  Manto İzopor Plus ve Taşyünü Cephe Levhası İzocam’ın binaları soğukların olumsuz etkileri kadar sıcaklardan da koruyan başlıca ürünleri arasında yer alıyor.  

 

İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında ise mertek aralarında, üzerine yük gelmeyen yatay uygulamalarda, metal ve sandviç çatılarda kullanılıyor. Yüksek ısı yalıtımı, yangın güvenliği ve ses yalıtımı ile öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, farklı ebatlarda üretimi, hafifliği ve kolay uygulamasıyla dikkat çekiyor.

 

İzocam Foamboard da Türkiye’nin güney kesimlerinde özellikle yazı çok sıcak geçiren illerdeki teras çatılı binalarda tercih ediliyor. Yüksek basma mukavemeti ile birlikte ısı yalıtımı sağlayan İzocam Foamboard, kolay uygulanması, hafif olması ve bünyesine su almama özellikleri ile bina sakinlerinin ihtiyacı olan konfor şartlarını minimum enerji maliyetleri ile sağlıyor.

 

Isı yalıtımı için duvarlarda en doğru uygulama ise mantolama sistemleri. İzocam’ın Manto İzopor Plus ürünü, sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13499’a uygun şekilde özel olarak üretiliyor. Karbon katkılı ekspande polistiren levha olan Manto İzopor Plus, yüksek ısı yalıtımının yanı sıra hafifliği ve kolay uygulama özelliği ile İzocam’ın usta dostu ürünleri arasında yer alıyor.

 

İzocam Dış Cephe Levhası ise giydirme cephe sistemlerde, granit, mermer, alüminyum, cam vb. cephe kaplamalarının arkasında ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılarak cephelerdeki ısı kayıp ve kazançlarını önlüyor.

 

Doğru Yalıtım Nasıl Olmalı?

Yalıtım,  tasarruf ve konforun yakalanması için yapılması gereken ciddi bir yatırımdır. Sadece yönetmeliklere uygun yapılan yalıtım ile bir binada, yalıtımsız bir binaya göre %60’ın üzerinde enerji tasarrufu elde edilmektedir.

Isı yalıtımı uygulamaları öncesinde tüketicilerin doğru yalıtım malzemesi ve doğru yalıtım uygulamaları hakkında detaylı olarak bilgilendirilmeleri büyük önem taşımaktadır. Doğru yalıtım; ısı yalıtımı yapılırken, binaların yangın riski ve yanıcılık yükü ile ses yalıtımı değerleri de göz önüne alınarak uygun malzeme ve kalınlıkta, yönetmeliklerin belirttiği şekilde yalıtım uygulamasının yapılmasını ifade eder. Doğru yalıtım malzemesi, doğru kalınlık ve doğru uygulama ile yalıtım yapmak bina ömrü boyunca en iyi getiriyi ve en yüksek konforu sağlayacaktır. Doğru yalıtım, binaların ve konutların değerlerini artırırken, kentlerin yaşam standartlarını da yükseltir; ülke ekonomisine de katkı sunar.

Yalıtım ile hem tasarruf hem konfor sağlamak isterseniz İzocam’ın ürünlerini detaylı inceleyebilirsiniz.