İzocam, kurulduğu 1965 yılından itibaren yalıtım sektöründe lider pozisyonunu korumaktadır.Türkiye yalıtım sektörünün öncüsü İzocam A.Ş.´nin Gebze´de kurulan ilk fabrikası 1967 yılında camyünü üretimine başlayarak faaliyete geçmiştir. 1986 yılında Tarsus´ta ikinci bir camyünü fabrikası kurulmuş, 1992 yılında kapasitesi iki katına çıkartılmıştır. Tarsus´taki fabrikanın camyünü kapasitesinin artırılması sayesinde; Gebze tesisinde camyünü üretimi 1993 yılında taşyününe çevrilmiştir. . Halen; camyünü tesisinde 55 bin ton/yıl, taşyünü tesisinde ise 75 bin ton/yıl olmak üzere toplam 130.000 ton/yıl kapasite mineral yün üretimi yapılmaktadır. Camyünü üretimi Saint-Gobain Isover Fransa lisansı ve Tel prosesi ile, taşyünü üretimi ise Saint-Gobain Isöver G+H Ag Almanya lisansı ve Sillan prosesi ile sürdürülmektedir. İzocam 1982 yılında Gebze´de kurulan tesisinde İzopor markasıyla genleştirilmiş (ekspande) polistiren (EPS) üretimine başlamıştır.
Toplam kapasite 6.000 ton/yıl´dir. Haddelenmiş (ekstrude) polistiren (XPS) üretimine 1995 yılında Gebze´deki tesislerinde Foamboard markasıyla yılda 90.000 m3 kapasite ile başlayan İzocam, bugün Gebkim Tesislerinde 560.000 m3/yıl, Tarsus Tesislerinde 160.000 m3/yıl olmak üzere toplam 720.000 m³/yıl olan kurulu üretim kapasitesi ile liderdir.
2000 yılında 500 ton/yıl kapasiteli Eskişehir tesisinde İzocamflex markalı elastometrik kauçuk kopuk ürünlerin üretimine başlanmıştır. Tesisin şu anki kapasitesi 4.500 ton/yıl´dir. İzocam´ın Eskişehir tesislerinde ayrıca 700 ton/yıl kapasite ile İzocam Peflex markalı polietilen yalıtım ürünleri de üretilmektedir. 1966 yılında Koç Topluluğu bünyesinde kurulan ve 2005 yılında İzocam´ın bünyesine dahil olan Tekiz Tesisleri´nde ise, İzocam Tekiz markası altında Taşyünu Panel, Trapez ve Poliüretan Panel çatı - cephe kaplamaları ile Soğuk Depo Paneli ürünleri çeşitli özelliklerde, istenilen renk ve boya tipinde üretilmektedir. Tekiz Tesisi yıllık 4.000.000 m2 panel ve 3.000.0000 m2 saç işleme kapasitesine sahiptir. Geliştirdiği Tekiz ürünleri ile birçok alanda yangın dayanım sertifikası almaya hak kazanmıştır. Tekiz Taşyünu Yalıtımlı Panel, bütünlük ve yalıtım kriterlerinde 60 dakika yangın dayanımlı (Eİ60), bütünlük kriterlerinde ise (E120) yangın dayanımlı panel sertifikası bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 10 cm kalınlıktaki Taşyunu Çatı Panel taşıma, bütünlük ve yalıtım kriterlerinde 120 dakika yangın dayanımlı (REİ120) panel sertifikasına sahiptir.
İzocam, yalıtım malzemelerinin yanı sıra İzocam Manto ürünleri ile sıvalı dış cephe sektörüne yönelik çözümler de sunmaktadır. 2011 yılında işletmeye aldığı Gebkim Tesislerinde İzocam, Foamboard (XPS), İzopor (EPS) ve İzocam Tekiz Yalıtımlı Panel ve Tarpez üretimlerini bir araya toplamıştır. Yüksek teknolojisiyle imal ettiği uluslararası standartlardaki tüm ürünlerini ihraç eden ve ülkemize önemli döviz girdisi sağlayan İzocam; başta Balkanlar, Birleşik Devletler Topluluğu, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Afrika´da bulunan 46 ülkeye ihracat yapmaktadır. Bugün ülkemizde sıcağa, soğuğa, sese, yangına ve suya karşı koruma sağlayan geniş ürün yelpazesi ve teknik danışmanlık hizmetleriyle yalıtım sektörünün lider şirketidir. Küreselleşen dünya standartlarına uygun olarak müşterilerinin talep ve beklentilerini zamanında ve çevreci bir yaklaşımla karşılamaktadır.
Dünya standartlarına uygun olarak müşterilerinin talep ve beklentilerini zamanında ve çevreci bir yaklaşımla karşılayan İzocam, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi tüm tesisler ve merkezi süreçlerde uygulamaktadır. İzocam ürünleri, Uluslararası Yapı Malzeme Yönetmeliği´nin 6. maddesine göre; "ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkan veren malzeme" anlamına gelen CE işareti ile piyasaya arz edilmektedir. Aynı zamanda mineral yünler; taşyünü ve camyünü için sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB sertifikasına sahiptir. İzocam’ın ürünleri Türk Standart Enstitüsü (TSE) kriterlerine de uygun üretilmektedir. Çatı Şiltesi ve Rulopan ürünlerimiz AB ülkesinin ulusal emisyon limitlerine uygunluk belgesi olan Eurofins Gold belgesine sahiptir.
Tüm yalıtım sektöründe, en son teknolojiler ile, pazar talepleri ve müşteri tatmini doğrultusunda, dünya kalitesindeki ürünü, insana ve çevreye saygılı tesislerde üreterek, insan kaynaklarını devamlı olarak geliştirerek, pazara yeni ürünler sunarak, izolasyon ürünleri gamını tamamlayarak, ürün ve hizmette farklılaşmak, yalıtım bilincini yayarak büyümek, Yalıtım İzocam’dır imajını ve sektörde bir numara olmayı devam ettirmek.
Ülkemiz ve çevre ülkelerde yalıtım sektörünün güvenilir lideri olarak, sektörde sağlıklı büyümek, yalıtım ve enerji tasarrufu bilincini yaymak, insanın yalıtım konforundan azami faydalanmasını temin etmek ve böylece çevreyi korumak ana gayemizdir. .
Ülkemiz ve çevre ülkelerde yalıtım sektörünün güvenilir liderliğini sürdürerek, enerji tasarrufu bilincini yaymak, yalıtım konforundan azami ölçüde faydalanılmasını temin etmek ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmak ana gayemizdir.
Şirketimizin Yönetim Sistemleri anlayışı, birincil önceliğimiz olan iş sağlığı güvenliğini (İSG) tüm faaliyetlerimizde uygulayarak, bağlamımızı oluşturan ilgili tarafların talep ve beklentilerini iç ve dış hususlar gözetilerek ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak tam ve zamanında karşılamak, çevreyi korumak, enerji verimliliğini sürdürmek, sorumlu olduğumuz tüm yasal ve diğer gereklilikleri duyarlılıkla yerine getirmektir.
Bu politika çerçevesinde;
Beyan ve taahhüt ederiz.
Murat SAVCI
Genel Direktör.
10.07.2024
İzocam, kurulduğu 1965 yılından itibaren yalıtım sektöründe lider pozisyonunu korumaktadır.
Türkiye yalıtım sektörünün öncüsü İzocam A.Ş.´nin Gebze´de kurulan ilk fabrikası 1967 yılında camyünü üretimine başlayarak faaliyete geçmiştir
İzocam 1982 yılında Gebze´de kurulan tesisinde İzopor markasıyla genişletilmiş (ekspande) polistiren (EPS) üretimine başlamıştır.
1986 yılında Tarsus´ta ikinci bir camyünü fabrikası kurulmuş, 1992 yılında kapasitesi iki katına çıkartılmıştır. Tarsus´taki fabrikanın camyünü kapasitesinin artırılması sayesinde; Gebze tesisinde camyünü üretimi 1993 yılında taşyününe çevrilmiştir.
2000 yılında 500 ton/yıl kapasiteli Eskişehir tesisinde İzocamflex markalı elastometrik kauçuk köpük ürünlerin üretimine başlanmıştır. Tesisin şu anki kapasitesi 4.500 ton/yıl´dır. İzocam´ın Eskişehir tesislerinde ayrıca 700 ton/yıl kapasite ile İzocam Peflex markalı polietilen yalıtım ürünleri de üretilmektedir.
1966 yılında Koç Topluluğu bünyesinde kurulan ve 2005 yılında İzocam’ın bünyesine dahil olan Tekiz Tesisleri´nde ise, İzocam Tekiz markası altında Tasyünü Panel, Trapez ve Poliüretan Panel çatı - cephe kaplamaları ile Soğuk Depo Paneli ürünleri çeşitli özelliklerde, istenilen renk ve boya tipinde üretilmektedir.
2011 yılında işletmeye aldığı Gebkim Tesislerinde İzocam, Foamboard (XPS), İzopor (EPS) ve İzocam Tekiz Yalıtımlı Panel ve Trapez üretimlerini bir araya toplamıştır.
Kayseri’de 5. üretim tesisinde taşyünü üretmeye başlamıştır. 220.000 m² alan üzerinde kurulu ve yıllık 80.000 ton üretim kapasitesine sahip taşyünü tesisi ile üretim kapasitesini önemli ölçüde artırmıştır.
DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ