Ara
Kapat

Yatırım Projelerinin Yalıtım Danışmanı İzocam Tekiz’den Yangına Karşı Tam Koruma

Yatırım projelerinin Yalıtım Danışmanı İzocam Tekiz’den yangına karşı tam koruma

İzocam yalıtımdaki uzmanlığıyla yatırımların yalıtım danışmanlığını üstleniyor ve Tekiz ürünleriyle sanayi tesislerine,  AVM’lere, spor salonlarına, büyük depolara hem ısı, ses yalıtımı hem de yangın güvenliği sağlıyor.

Yalıtım, endüstriyel tesisler, alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar, spor salonları, AVM’ler gibi çok fazla sayıda kişinin bulunduğu kalabalık binaları yangına karşı korumanın en etkili yollarından biri.

Her türlü bina için yalıtım danışmanlığı hizmeti sunan İzocam, yatırım projelerini İzocam Tekiz yalıtım ürünleriyle yangına karşı koruyacak şekilde projelendirilmesine destek oluyor ve yatırımcı için kazançlı bir yatırım  yapılmasını  sağlıyor. izotekurun@izocam.com.tr adresinden ulaşarak İzocam Tekiz’in danışmanlığına başvuran yatırımcı ve proje sahiplerine en uygun ürünlerle çözümler sunuluyor. İzocam bu sayede, binalar inşa edilirken zeminden çatıya, duvardan döşemeye ve tesisata kadar uygulanan etkili yalıtım sistemleri ile hem yangın güvenliği hem de enerji tasarrufu sağlanmasını garanti altına alıyor.

 İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan yangın güvenliği için uygulanacak yalıtımda uzman bir firmadan destek alınmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söylüyor; “Özellikle endüstriyel binalarda A1 yanmazlık sınıfındaki ürünlerin kullanımı çok önemli. Bu binalarda meydana gelen yangınlar üretim sürecinde kullanılan bazı yanıcı maddeler nedeniyle çok daha çabuk parlayarak yayılabiliyor. Buralarda çıkan yangınlar can güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra büyük ölçekli fabrikalarda telafisi zor maddi hasara neden oluyor ve büyük zarara uğratıyor. Can ve mal kaybını önlemek için yangına karşı alınan diğer önlemlerin yanı sıra yalıtım da yangının yayılmasını engellemede çok etkili bir uygulama. Ancak, doğru malzemenin doğru yerde kullanılması, tüm binada sistem bütünlüğü sağlanmış olması, ürünlerin işine hâkim ve donanımlı kişiler tarafından uygulanmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye’deki “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”te belirtilen yalıtım aşamalarına uyulması da kesinlikle şart. Biz İzocam olarak verdiğimiz yalıtım danışmanlığı hizmeti, yangın güvenliği sağlayan Tekiz ürünlerimizle ve doğru uygulamalarla en doğru çözümleri geliştirerek, yatırımların korunmasına katkı sağlıyoruz.”

 Taşyünü panel uygulamalarındaki tecrübeleriyle de sektöre yön veren İzocam’ın Tekiz Taşyünü Çatı Paneli, taşıma, bütünlük ve yalıtım kriterlerinin tümünü başarıyla tamamlama anlamına gelen 120 dakika yangın dayanımlı (REI120) panel sertifikasına sahip. Yangın riskinin yüksek olduğu fabrika, işyeri, alışveriş merkezi, restoran gibi alanlarda Tekiz Taşyünü Çatı Paneli kullanımı yüksek yangın güvenliği sağlıyor. Ürün yangın esnasında zaman kazandırıyor, olası büyük zararlardan kurtulma imkânı sağlıyor.

 Yangın güvenliği konusunda çalışmalar yürüten ve olası yangınlara karşı ürünlerini geliştiren İzocam, bütünlük ve yalıtım kriterlerinde 60 dakika yangın dayanımlı ‘EI60 ve E120 Yangın Dayanımı’ sertifikasına sahip Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Panelleri ile de binaları yangına karşı koruyor. Çevreye zarar veren madde içermeyen panellerde yer alan mineral yün dolgu, yüksek yangın dayanımı, ses ve ısı yalıtımı için etkili çözümler sunuyor. Mineral yün yalıtımlı çatı ve cephe panelleri her iki yüzü sac kaplı olarak üretiliyor.

 İzocam Tekiz Kombi Panel, membranlı panel ürünleri arasında Türkiye’de FM sertifikası alan ilk ve tek ürün durumunda. Uluslararası bir risk ve sigorta yönetimi firması olan FM Global’in bağımsız test kolu tarafından verilen FM sertifikası söz konusu ürünün belirli testlerden geçtiğini ve binanın minimum risk altında olduğunu garanti ediyor ve bu sertifikaya sahip ürünler özellikle fabrika yatırımı ya da tadilatı gibi önemli sanayi projelerinde tercih ediliyor.

 A1 sınıfı “taşyünü” uygulamaları

Isı yalıtımı nasıl bölgelere göre farklılık gösteriyor ise yangın yalıtımı da binaların yüksekliğine ve konumlarına göre değişkenlik gösteriyor. Yüksek bir binada uygulanması gereken yalıtım ile alçak binalara uygulanması gereken yalıtım şeklinin uzmanlarca değerlendirilmesi gerekiyor. 28.5 metre ve daha yüksek binalar için  “taşyünü” gibi mineral yünlü ürünlerin uygulama zorunluluğu bulunuyor.

 A1 sınıfı taşyünü ile bina cephelerine ve kat aralarına yapılacak yalıtım olası bir yangın sırasında zaman kazandırıyor. Yalıtımsız bir binada yangın esnasında alevler bir anda artabiliyorken, taşyünü gibi mineral ürünlerle yalıtılmış bina hemen tutuşmuyor ve duman yayılmıyor. Yangında en önemli hususlardan biri olan dumandan etkileşim engelleniyor. Ayrıca yangından kaçış anı ve itfaiyenin yetişmesi süreçleri için daha uzun bir zaman tanınmış oluyor.

 Taşyünü; yerli olarak temin edilen, inorganik hammaddelerin 1350°C - 1400°C’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşuyor. Taşyünü kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebiliyor. Ürün tipine bağlı olarak kullanım sıcaklığı -50/+650°C aralığında erime sıcaklığı ise >1000°C. Kaplamasız Taşyünü ürünler TS EN 13501-1’e göre ‘yanmaz malzemeler’ olan A1 sınıfında yer alıyor.

 Yangının yayılmasını önlemek ve zararı asgari düzeyde tutmak amacıyla yapının ana konstrüksiyonu ile katlar arası noktalarda veya ilgili uzmanlarca tanımlanan noktalarında yangın bariyerleri mutlaka oluşturulması gerekiyor. Özellikle yüksek binalarda, giydirme cephe uygulamalarında mineral yünler olarak adlandırılan camyünü ve taşyünü kullanılması büyük önem taşıyor.

Paylaş