Ara
Kapat

Genel Direktör Murat Savcı: “İzocam, Sosyal Sorumlulukta Sürdürülebilirliği Merkeze Alıyor”

Yalıtımın lider kuruluşu İzocam, geçmişte olduğu gibi bugün de tüm kararlarında ve eylemlerinde kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. Dünyanın ve doğanın bize her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunun farkındayız. Bu nedenle de sosyal sorumluluk yaklaşımlarımızın temelini ağırlıklı olarak sürdürülebilirlik konusu oluşturuyor.

Sosyal sorumluluğumuzun en kritik ayağı olan, iklim değişikliği ile mücadele konusundaki stratejilerimiz, 2050 yılına kadar karbon nötr olma yönünde hazırlanan, dünyamızın geleceği için büyük öneme sahip taahhütleri içeriyor. İzocam olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olma yönünde bir hedefimiz var ve sürdürülebilirliğe katkı kapsamında uzun vadeli hedeflerimizi hayata geçirebilmek için tüm planlama ve hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Seragazı emisyonlarımızın azaltılması, su tüketimlerinin ve atıksu oluşumlarının sınırlandırılması, alternatif hammadde kaynaklarının üretim süreçlerine adapte edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak birçok proje çalışması 2030 yılı ve 2050 yılı sürdürülebilirlik hedeflerimize uyum sağlamak için detaylı programlar halinde ele alınıyor. Bu kapsamda İzocam olarak 2030 yılına kadar, direkt ve indirekt sera gazı emisyonlarını en az %33 azaltmayı hedefleyen yatırım planlarını devreye almaya başladık. 

Bu yaklaşım bizim için elbette yeni değil… İzocam olarak küresel iklim

değişikliği ile mücadele konusunda uzun yıllardır, pek çok kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetine imza attık ve atmayı da sürdürüyoruz.Örneğin, 2010-2015 yılları arasında MEB ile işbirliği yaparak, ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik bir proje gerçekleştirdik. Bu proje ile öğrenciler, Yalıtımın, enerji verimliliği üzerindeki önemini Grafi 2000 Ekibi´nin hazırladığı "OZİ" karakterinin maceralarını anlatan bir çizgi film ile eğlenerek öğrendiler. Çocuk tiyatrolarında görevli bir oyuncu tarafından "yalıtım" ve "enerji tasarrufu" ile ilgili ders saati boyunca eğitim verildi. Proje ile Haziran 2015´e kadar 350 okulda 100 bine yakın öğrenciye ulaştık. Böylece İzocam olarak, 50. yılımızda 100 bin çocuğu ve 100 bin aileyi yalıtım konusunda bilinçlendirerek projemizi tamamlamanın gururunu yaşadık.

Yine, İFSAK (İstanbul Fotoğraf Sinema Amatörleri Derneği) işbirliği ile enerji verimliliğini sanatla buluşturduğumuz Enerji’K Bakış projemiz de 2015 yılında noktalandırdığımız bir diğer önemli kurumsal sosyal sorumluluk çalışmamız oldu. Beren Saat’ten Yetkin Dikiciler’e kadar birçok ünlü ismin katkıda bulunduğu projemize, farklı meslek gruplarından yaklaşık 300 kişi katılım sağladı. İlk olarak enerjiyi sadece fotoğraflara yansıtmayı düşündük ancak daha sonra, proje kapsamında yazı, kısa film ve beste çalışmalarına da yer verildi. En sonunda da bu çalışmaları 6 şehirde sergiledik ve tüm çalışmaları bir albümde topladık. Fotoğraf sanatçıları, sinema yönetmenleri ve müzisyenler sergide fotoğrafları ile yer alırken müzisyenlerden, oyunculara, sinema yönetmenlerine kadar birçok isim yazıları ile katkıda bulundu. Rıza Kıraç sergiye özel bir kısa film çekti. Geleceğimizi etkileyecek böylesi önemli bir konuya dikkat çekmesi açısından oldukça ilgi gören Enerjik Bakış Sergisi, İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Bursa ve Eskişehir’de toplam 6000 kişi ile buluştu.

İzocam olarak sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında önem verdiğimiz bir diğer konu ise ormanlarımız. Bu konuda önemli bir adım atarak, 2021’in yaz aylarında ülkemizin çeşitli illerinde meydana gelen orman yangınlarında hasar gören bölgelerin tekrar hayat bulması için çalışma başlattık. Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile öncelikli olarak ihtiyaç bulunan ormanları belirleyerek, toplamda 6 bin 500 adet fidanı toprakla buluşturduk. İlerleyen dönemlerde de fidan bağışında bulunarak, var olan kaynağımızı ormanlarımızı yeşillendirmek amacıyla değerlendirmeyi sürdüreceğiz.

Doğadan ilham alarak doğal olanı destekleyen bir firma olarak, geçtiğimiz yıl gelecek kuşaklara mavi kıyılar ve yaşayan bir deniz bırakma hedefiyle İstanbul Bebek sahilinde önemli bir etkinliğe imza attık. Çalışanlarımızdan oluşan 18 kişilik gönüllü bir ekip, karasal atık kaynaklı deniz kirliliğine karşı 20 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul Bebek sahilinde buluştu. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Aktif Balık Adamlar Spor Klubü Derneği ile ortaklaşa organize ettiğimiz etkinlikte, gelecek kuşaklara mavi kıyılar ve yaşayan bir deniz bırakma hedefiyle, kıyı ve dip temizliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplamda 35 kilogram atık denizden uzaklaştırılarak geri dönüşüm tesislerine iletildi. Dünyayı daha iyi bir yuva haline getirme hedefiyle bir araya gelen gönüllü ekibimiz, çalışmalarına ilerleyen günlerde farklı etkinliklerle devam edecek.

İzocam olarak, sürdürülebilirliğe, küresel iklim değişikliği ile mücadeleye ve iyi yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla rotamızı denizlere çevirerek, “Sürdürülebilir yarınların arkasında İzocam var” mottosuyla kurduğumuz yelken takımı ile denizlere yelken açmaya başladık. Profesyonel yarışçıların yanında Sailmaster ekibinden temel yelken eğitimi almış İzocam çalışanlarımızdan oluşan İzocam Yelken Takımı, 2022 yılı boyunca toplamda 4 trofe ve 34 yarışta yer aldı. Bu yıl da katıldığı MIYC Kış Trofesi’ni 4’üncü, EAYK Kış Trofesi'ni ise 3’üncü olarak tamamladı. Eylül ayında gerçekleştirilecek Bosphorus Cup İstanbul Yarışları için gün sayan takımımız, böylece 2023 yılı boyunca MIYC Marmaris Kış Trofesi, EAYK Kış Trofesi ve Bosphorous Cup İstanbul Yarışı olmak üzere toplamda 3 trofe ve 20 yarışta yer almış olacak.

İzocam olarak, gelecekte daha yaşanabilir bir dünya hedefine ulaşabilmemiz için kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Aynı zamanda attığımız her adımda, sürdürülebilirlik bilinciyle hareket etmeye; enerji tasarrufu, çevreye dost üretim, doğayla bütünleşen ürünler, sağlıklı bireyler yaklaşımlarıyla da sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz.

Paylaş